Hemhälsa, mat, maghälsa Torsk med ägg och räkor

Torsk med ägg och räkor

Posted in : hälsa, mat, maghälsa, LCHF, LCHF-recept, Recept LCHF on by : admin


Torskrygg fryst (Findus 3 bitar) la jag i mikron efter att jag lagt på smör och salt samt peppar. Jag mikrade torsken tills den var upptinad, sen fortsatte jag i micron ca 6 min (3 min på var sida). Jag strödde på rikligt med dill.

Äggsåsen Gjorde jag med en sk smör som smälte i kastrullen och sen la jag i ca 75 gr Pholadelpia och 1,5 dl vispgrädde och dill. Det fick koka upp under omrörning. Jag delade ett ägg med äggskivare på två håll och la i samt ca 100 gr räkor. Därefter värmde jag bara såsen.

Serverade med skivade färska champinjoner, groddar och paprika.

Spenat till som koktes torr i kastrullen och sen ner med 1-2 msk Philadelphia och lite riven muskotnöt samt salt och peppar.’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.