Hoppa till innehåll

Grön äggsallad med makrill

Snabb äggsallad med spetskål, ägg och makrill.

Grön sallad med ägg och makrill

Snabb äggsallad med mycket grönt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner: 2 Pers
Måltid: Sallad
Kök: hälsa, LCHF, Medelhavskost

Ingredienser
  

  • 4 st ägg hårdkokta
  • 1 burk makrill här i tomatsås
  • 1 bit spetskål
  • 1-2 dl ärtor
  • 5 st salladslök
  • 10 st broccoli buketter små
  • peppar ev salt

Method
 

  1. Koka äggen ca 8 minuter, knacka hål på dem i ena änden och lägg dem i kallt vatten.
  2. Stek spetskålen, ärtorna och salladen i olja.
  3. Stek broccolin så den blir mjuk eller kok den några minuter med äggen.
  4. Skala äggen och dela dem med en äggskärare på två håll eller hacka dem.
  5. Blanda ägg och makrill. Krydda.
  6. Montera allt snyggt på en tallrik