Hoppa till innehåll

BMI

Bra mått på BMI är att det skall ligga mellan 20 och 25. BMI räknas ut som vikten/längden * längden. Det finns bättre mått men de är svåra att beräkna hemma. BMI över 25 är kallas övervikt och över 30 fetma. Har du BMI under 20 så är detta inte rätt sida för dig! Är du 55 år eller äldre kan ditt BMI vara upp till 28 utan större problem.

BMI Calculator
Use this calculator to check your body mass index (BMI).
BMI Calculator
Height
cm.
Please enter value between 125 and 225.
Weight
kg.
Please enter value between 10.0 and 500.0 ( one decimal ).
Height
ft.
in.
Please enter value between 4.2 and 7.3
Weight
lb.
st.
Please enter value between 22.0 and 1000.0 ( one decimal ).
Calculate BMI
Use this calculator to check your body mass index (BMI), which can be a helpful tool in determining your weight category. Or, use it to calculate your child’s BMI.

Midjemått

Ett annat bra mått är att midjemåttet skall vara under 80 cm för kvinnor. 80-88 cm är ungefär som BMI 25-30 dvs övervikt. Över 88 är fetma. Midjemåttet skall vara under 94 cm för män. 94-102 cm är ungefär som BMI 25-30 dvs övervikt. Över 102 är fetma. Enligt ett Mosley-program som har gått på svt så skulle man ta ett snöre och mäta sin längd med och sen dela det och då ska det gå runt midjan.

En nyare kvot för beräkning av bukfetma används där man dividerar midjemåttet med höftmåttet. Detta skall vara under 0.85 för kvinnor och under 1.0 för män. Midjemåttet skall fortfarande inte överstiga måtten ovan…

Fettprocent-beräkning testar jag också då och då. Ta det med en nypa salt för flera räknare verkar inte fungera bra.

Gå till denna sida som verkar fungera braFinns en annan BMI-beräknare här! https://www.bmiraknaren.se/

kontakta mig på Ing-Marie