Hoppa till innehåll

Hälsorevolutionen

Hälsorevolutionen med Michael Mosley ligger just nu på svt play och jag har precis sett alla tre delarna. De handlar om att reversera diabetes typ 2, något jag inte har, men viseralt fett har jag och midjemåttet är för stort. Serien visar hur fort det går att bli ohälsosam på dålig mat. En viktig ingrediens är snabbantning med max 800 kalorier om dagen. Att snabbt gå ner i vikt gör underverk för hälsan tydligen. För Mosley tar det drygt två veckor att komma tillbaka till ett tillstånd som räknas som diabetes. Han har tidigare reverserat sin diabetes så jag antar det tar längre tid om man inte har diabetes. Mosley åker till Australien och väljer ut åtta personer som han och en träningsexpert ska hjälpa. För några går det riktigt bra för andra sådär. Jag tycker serien var mycket intressant.