Hoppa till innehåll

Matmuffins och kaffe på balkongen

Vi har druckit kaffe på balkongen idag för första gången i år. Brukar alltid bli va 8 och det är det ju nästan. Sen har vi varit i Alnarp och kastat pinnar till vår hund Alice. 12 plusgrader idag, vilken skillnad det gör.

Vårt minsta barnbarn fyller 1 år idag och det har vi firat via FaceTime eftersom de är så förkylda. Dock ingen Corona.

Sen gjorde jag något riktigt gott. Matmuffins. Rekommenderas varmt. Lätta att frysa in och ta upp vid behov.

Mina bestod av 8 ägg och 1 dl vispgrädde som jag vispade ihop sen hade jag 1/2 tsk gurkmeja och 1/2 tsk paprikakrydda i samt salt och peppar.
Jag hällde ut 3/4 dl i varje fack på min muffinsform.

Jag delade en fetaost i 12 delar och la i tillsammans med 1 tsk hackad rödlök, 1/12 dels bit av en stor tomat sen strödde jag på riven västerbottenost och lite parmesanost. In i ugnen på 175 som jag höjde till 185 efter ca 10 min. Det tog ca 20 minuter totalt innan de stelnat ordentligt. De ska höja sig mycket innan de är färdiga.