[wpurp-searchable-recipe]Fiskgryta med sting – Ganska stark fiskgryta med smak av curry och gurkmeja – torskfilé, creme fraiche, vispgrädde, curry, sambal olek, purjolök/gul lök, räkor (skalade eller burk), färska champinjoner, röd paprika, hummerfond, salt och peppar, , Fräs hackad purjolök/gul lök, skivad paprika och skivade champinjoner.
Strö över curry, salt och peppar.
; Häll i crème fraiche och vispgrädde, koka i några min.
; Skär den tinade eller färska fisken i tärningar och lägg i.
; Tillsätt hummerfond och sambal olek. Koka i ca 5-6 minuter tills fisken är färdig.
; Lägg i räkorna och låt dem bli varma.; ; – [/wpurp-searchable-recipe]
Fiskgryta med sting
Ganska stark fiskgryta med smak av curry och gurkmeja
Ingredienser
- 1 pkt torskfilé
- 2 dl crème fraiche 1 burk
- 1 dl vispgrädde
- 1 burk räkor (skalade eller burk)
- 1 pkt färska champinjoner
- 1 st röd paprika
- 1 st purjolök/gul lök
- 1 msk hummerfond
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk sambal olek
- salt och peppar
Instruktioner
- Fräs hackad purjolök/gul lök, skivad paprika och skivade champinjoner.
- Strö över curry, gurkmeja och salt och peppar
- Häll i crème fraiche och vispgrädde, koka i några min
- Skär den tinade eller färska fisken i tärningar och lägg i
- Tillsätt hummerfond och sambal olek
- Koka i ca 5-6 minuter tills fisken är färdig
- Lägg i räkorna och låt dem bli varma
Fiskgryta med sting
Ganska stark fiskgryta med smak av curry och gurkmeja
Ingredienser
- 1 pkt torskfilé
- 2 dl crème fraiche 1 burk
- 1 dl vispgrädde
- 1 burk räkor (skalade eller burk)
- 1 pkt färska champinjoner
- 1 st röd paprika
- 1 st purjolök/gul lök
- 1 msk hummerfond
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk sambal olek
- salt och peppar
Instruktioner
- Fräs hackad purjolök/gul lök, skivad paprika och skivade champinjoner.
- Strö över curry, gurkmeja och salt och peppar
- Häll i crème fraiche och vispgrädde, koka i några min
- Skär den tinade eller färska fisken i tärningar och lägg i
- Tillsätt hummerfond och sambal olek
- Koka i ca 5-6 minuter tills fisken är färdig
- Lägg i räkorna och låt dem bli varma