Hoppa till innehåll

Ramslök och ramslökspaj

Ramslökstider i Skåne.
Jag älskar ramslök och igår plockade vi massor i närheten av Börringe kloster.
Det kommer bli ramslökssalt och smör. Resten torkar jag och smular ner i en glasburk. Saltet var poppis förra året så det ska det bli mer i år.

Ramslökspaj med olika ostar

Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök: LCHF

Ingredienser
  

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön skalade eller oskalade
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg
  • 50 gr smör
  • salt, peppar, paprika
  • 2 dl hackad ramslök ca 30 gram
  • 75 gr spenat färsk
  • 1 pkt chevre 175
  • 0,5 st paprika
  • 4 st ägg
  • 2 dl crème fraiche eller mjölkfritt alternativ
  • 1 dl vispgrädde eller mjölkfritt alternativ
  • 100 gr Philadelphia
  • riven parmesan/ost

Method
 

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 gr. Ta ut smöret så det blir rumsvarmt.
  2. Mixa sesamfrö med mandelmjöl. Jag hade oskalat sesamfrö.
  3. Blanda ner ägget, smör och fiberhusk. Salta lite.
  4. Tryck ut pajdegen i formen och grädda 7-8 minuter.
  5. Lägg spenaten i det varma pajskalet och strö den hackade ramslöken ovanpå.
  6. Skär eller smula Chevré över. Lägg även på paprikan i små strimlor.
  7. Blanda samman ägg, Philadelphia, creme fraiche och grädden.
  8. Salta, peppra och häll på ca ett kryddmått paprikapulver.
  9. Riv över osten du valt.
  10. In i ugnen i ca 25 minuter.
  11. Servera varm.