Hoppa till innehåll

LCHF är min livsfilosofi

Nu har jag varit igång igen sedan påsk och frånsett lite ont i magen då och då har det gått riktigt bra. Fattar dock inte varför jag får sådana magattacker som jag fick idag. Är det A-fil eller cocosoljan som jag blandat i? Om det var laktos som jag varit inne på skulle ju inte grädde fungera men det gör det.

En ny paj har det blivit:

Paj med Svamp och Brieost

Pajdeg är inte nödvändig men man kan göra en LCHF-pajdeg om man vill.
Stek kantareller eller champinjoner i bitar så det täcker botten på en pajform 24-26 cm vid. Salta och peppra svampen. Stek 1 hackad gul lök samt 1 skivad purjolök i smör. Häll över svampen. Skiva en stor bit Camembert eller Brieost i halvcentimeter stora skivor och lägg som en sol på svampen och löken. Blanda 3 ägg med 2 dl vispgrädde, 1/2 tsk salt, 1 krm paprika och häll över.
Grädda i 200 grader ca 30-40 min.

Jag har även gjort den med 2 dl Västerbottenost istället för Brieost.