Hoppa till innehåll

Hur startar man om?

  • av

Det är en bra fråga som jag just nu inte har svaret på. Jag har varit bra på att hålla LCHF eller starta om i flera år nu men just nu verkar det omöjligt. Åt lunch med två väninnor idag på Konsthallen i Malmö och de har ju bra mat. Broccolipajen var helt underbar men sen slank en liten tryffel ner och nu är suget ett faktum. Har en riktigt god fisksoppa som jag gjorde igår här med ett helt kg blåmusslor i men det är inte det jag är sugen på, tyvärr.

Ger er mitt recept på fisksoppa:fisksoppa
Jag brynte ett par rejäla klickar smör med hackad chili (nästan 1 hel), 2 pressade vitlökar, 1 paket saffran, salt, fänkål finhackad, 4-5 morötter i slantar och 2 schalottenlökar. Jag hällde över ca 1 dl vitt vin, 3-4 dl vatten, 2 buljongtärningar lite vispgrädde och hackad dill.
Jag kokte ett kg blåmusslor i lite vin och ganska mycket salt tills de öppnade sig.
Jag skar större bitar av kolja och torsk och la ner i soppan i några min och hällde sen ner musslorna.
Servera med aioli.