Hoppa till innehåll

Hemma en vecka

Jag behöll min viktnedgång under vår resa till USA och Karibien. Får väl tacka medresenärerna för det! Vi gick mycket. Sen åt vi bra men tack vare yngste sonen blev det inte många desserter för min del, hihi.
Nu vill jag tappa ytterligare några kg så jag har börjat på Vikram Yoga på Hot yoga här i Malmö. Min väninna hann bli frälst på det när jag var bortrest. Idag har jag dessutom gått runt hela Västra hamnen och Dockan med min lilla hund Alice. Vi åt lunch på P2 vid dockplatsen och jag förstår verkligen att det var fullt där. Kunde dock inte motstå potatismos och den lilla mörka chokladkakan.

Vitkålssoppa LCHF

Gjorde LCHF-soppa igår med vitkål, broccoli, 2 morötter, gul lök, vitlök och schalottenlök samt tärning från Markatta kycklingbuljong och kycklingfond som var över sen min timjankyckling. Lite finhackad chili, hackad persilja och timjan från trädgården kom också i. Peppar och salt.

Timjankyckling LCHF

Timjankycklingen som jag stekte i min fina gjutjärnsgryta är verkligen LCHF.
Salta och peppra och strö över timjan på kycklingfiléer eller lårkycklingfiléer som jag föredrar. Stek dem i en gryta på båda sidor först sen låt puttra tills de är klara 20-25 min. Till kycklingen serverar jag en sås gjord på crème fraiche och fetaost som jag mixar med mixerstav. Smaka av om det behövs men det gör det ofta inte.

IMG_8097 IMG_8098 IMG_8217 IMG_8219