Blomkålssoppa med squash
Jättegod blomkålssoppa med squash och purjolök. Serveras med bacon.
Ingredienser
- 5-6 st vitlöksklyftor
- 400 gr blomkål 1 litet huvud
- 300 gr squash 1 liten squash
- 100 gr purjolök 1 liten purjo
- 2-3 msk smör eller olja
- 7 dl vatten
- 1-2 msk grönsaksbuljong/1 tärning
- 1 dl crème fraiche + till servering
- 1 krm salt gärna med ramslök
- 1 pkt bacon
Instruktioner
- Rosta vitlöksklyftorna i 200 grader i ca 15 minuter
- Dela blomkålen i mindre bitar, skiva squashen i bitar ca 1 cm och skiva purjon
- Stek blomkål, purjo och squash i smör i en gryta som är stor nog för alla ingredienser
- häll på vatten så det täcker och strö i buljongen. Låt koka ca 12-15 min
- Lägg i den rostade och skalade vitlöken och kör med mixerstav. Salta och ev peppra.
- Stek bacon och servera soppan med bacon och crème fraiche