24 juni, 2017
LCHFsill snabb Brantevik

- VARIANT PÅ BRANTEVIKSSILL: 280 gram 5-min sill
- 0,5 rödlök
- 0,5 gul lök
- 1 tsk kryddpeppar, grovt nykrossad eller nymalen
- 0,5 tsk svartpeppar, grovt nykrossad eller nymalen
- 1 lagerblad
- 1 msk socker
- 1 tsk ättika
- 1 tsk skal av riven citron (valfritt)
- 2 msk hackad gräslök (valfritt)
VARIANT PÅ BRANTEVIKSSILL: Skala och hacka löken så fint du kan. Den kan också skivas tunt. Blanda med sillen i en bunke.
- Krossa kryddpepparn och svartpepparn grovt och tillsätt till sillen tillsammans med ett söndersmulat lagerblad, socker och ättika samt ca 0,5 dl vatten.
- Skölj citronen och skrubba den. Riv skalet av ca halva citronen och tillsätt det.
- Finhacka gräslök och vänd i den.
- Tillsätt och smaka av sillen med ca 0,5 deciliter av lagen.
