Hoppa till innehåll

Har ätit LCHF idag

 • av

Jag hoppas att jag klarar att börja med LCHF igen. Dels för vikten men framförallt för blodtrycket. Sen tror jag det har en positiv betydelse på hela mig. Skulle vara kul om jag klarar mig på ketogen kost och upplever fördelarna med ketos. Tycker inte jag riktigt gjort det ännu.
Dagens lunch och middag ser du här nedan. Har inte handlat för alla LCHF recept ännu så äldste sonen kommer och gör det på tisdag åt oss. Åt lunchen med avokado och sallad. På kvällen blev det bara sallad till. Detta är nästan vegetariskt också, lite grädde men i övrigt inget från djurriket. Det blev riktigt gott!
Jag har inte ätit frukost vilket jag oftast inte gör.

Omelett med svamp

bimhu
Måltid Frukost, Smårätter
Kök svenskt

Ingredienser
  

 • 4 st ägg
 • 1/2 dl vispgrädde
 • 1/2 kryddmått gurkmeja
 • 1 st vitlök pressad
 • 200 gr champinjoner färska
 • 100 gr vitkål
 • salt, peppar
 • 1 msk parmesan riven
 • 1/2 dl ost riven

Instruktioner
 

 • Blanda ägg, vispgrädde, gurkmeja, pressad vitlök och salt och peppar efter behov och häll ner i ett stekjärn.
 • stek på ganska låg temperatur
 • Skiva champinjonerna och vitkålen och stek på ett annat stekjärn.
 • när omeletten är färdig strö över osten
 • Servera med svampblandningen

Anteckning

Keyword LCHF, LCHF omelett, omelett, svampomelett