Hoppa till innehåll

BMI och midja

Många kollar fortfarande sitt BMI regelbundet och det gör jag också.

 

[cc-bmi]
Man måste ange . (punkt) mellan heltal och decimal.

 

17    – 18.5 Du är lite underviktig
18.5 – 25 Du har ett normalt BMI.
25    – 30 Du är lite överviktig.
30 – Du är överviktig.

 

Man kan även mäta midjan vilket tillsammans med BMI ger ett bra resultat. För kvinnor ska midjan vara under 80 cm för att räknas som normalviktig. Jag brukar inte nå dit på ett BMI på under 25 eftersom min övervikt huvudsakligen sitter på magen.

 

Fettprocent-beräkning testar jag också då och då. Ta det med en nypa salt för jag tror det är svårt att beräkna. Min våg ska ange dessa värden men vill inte räkna ut några nya.. Gå till denna sida som verkar fungera bra! https://www.bmiraknaren.se/rakna-ut-kroppsfett.aspx