Hoppa till innehåll

Frittata eller ugnsomelett

LCHF Frittata

Frittata eller ugnsomelett

En god fritatta med svamp, bacon och spenat
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid: Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök: Italienskt, LCHF
Kalorier: 428

Ingredienser
  

  • 2 pkt bacon
  • 150 gr champinjoner skivade
  • 200 gr spenat fryst eller färsk
  • 1 pkt getost eller fetaost
  • 3 dl riven ost
  • 1/4 dl riven parmesanost
  • 8 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st avokado
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 liten chili
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 40 gr tomat

Method
 

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Låt spenaten rinna av om den är frusen stek den sen på stekjärn
  3. klipp baconet i bitar och lägg på stekjärnet (jag använde olika stekjärn)
  4. Skiva champinjonerna och låt steka med baconet tills de fått färg
  5. Häll över allt i en ganska stor ugnsfast form
  6. Bryt get/fetaosten i bitar och lägg över
  7. Riv över parmesanost
  8. Vispa ihop ägg och grädde
  9. Krydda med salt, peppar och paprika
  10. Häll över äggblandningen och strö över den rivna osten
  11. Sätt in i ugnen i 35-40 min beroende på form och ugn
  12. För 2 pers: Kör avokadon i mixer med 1 vitlöksklyfta och en liten chili.
  13. Häll i 2 msk olivolja
  14. Om den inte blir krämig tillsätt en liten tomat
  15. Servera omeletten med halva avokadoröran om ni inte är 2 pers
  16. näringsberäkning för 1/6 del samt halva avokadoröran