Hoppa till innehåll

Varför stoppar man vad som helst i munnen?

Varför stoppar man i sig saker man vet att man inte mår bra av? Jag har grunnat länge på det nu och sett många tv-program och jag förstår ju att det har med maten vi äter att göra, liksom biologin, vi är programmerade för att äta när det finns mat. MEN varför stoppar vi i oss t ex godis gjort på tjockolja mm, saker som det verkligen inte finns något i för kroppen att dra nytta av. Inga nyttigheter alls. Inga vitaminer eller andra näringsämnen bara konstgjorda kemikalier. och vilken drivkraft dessa saker har, de vill verkligen ner i vår mage.

Jag har läst hur mycket som helst. Jag vet exakt vad jag mår bra av och vad jag inte mår bra av ändå har jag perioder när jag äter en hel del av det jag inte mår bra av. Min väninna gör precis likadant. Men jag vet att min mage blir uppblåst om jag äter söta saker. Jag vet att jag får ont i magen av vissa livsmedel. Det måste ju alltså vara fel på min hjärna? eller mage? Vissa forskare hävdar ju nu att det styrs från magen i själva verket. Man kan tappa kontrollen över mättnadskänslorna också men om man är mycket överviktig och genomgår en gastric bypass så återställs mättnadskänslorna  dvs hungerskänslor och mättnadskänslor blir normala igen på en stor del av patienterna. Man opererar ju inte hjärnan så det måste ju sitta i magen då? Nej enligt artiklar så ändrar hjärnan sitt svar på hunger/mättnad efter en operation men signalerna måste väl komma från magen då?

http://gourmind.blogspot.se/2010/06/hunger-after-gastric-bypass.html

http://www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_21-8-2013-16-40-46