Go Back

Grön sallad med ägg och makrill

Snabb äggsallad med mycket grönt
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Sallad
Kök hälsa, LCHF, Medelhavskost
Portioner 2 Pers

Ingredienser
  

  • 4 st ägg hårdkokta
  • 1 burk makrill här i tomatsås
  • 1 bit spetskål
  • 1-2 dl ärtor
  • 5 st salladslök
  • 10 st broccoli buketter små
  • peppar ev salt

Instruktioner
 

  • Koka äggen ca 8 minuter, knacka hål på dem i ena änden och lägg dem i kallt vatten.
  • Stek spetskålen, ärtorna och salladen i olja.
  • Stek broccolin så den blir mjuk eller kok den några minuter med äggen.
  • Skala äggen och dela dem med en äggskärare på två håll eller hacka dem.
  • Blanda ägg och makrill. Krydda.
  • Montera allt snyggt på en tallrik
Keyword Ägg, broccoli, lök, makrill, spetskål