Kryddig kyckling
Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde
Tillagningstid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt, LCHF
- 5-600 gr kyckling
- 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
- 1 burk små tomater eller krossade tomater
- 1 bit ingefära ca 4-5 cm
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 3-4 msk jordnötssmör
- 1 bit chili efter smak
- 1-2 msk soja
- 1-2 msk sweet chili eller tomatpure
- 1 pkt sockerärtor
- 1 st paprika i valfri färg strimlad
- persilja dekoration
Mixa ingefära, vitlök, chili, jordnötssmör och soja.
Skär kycklingen i bitar och salta och peppra.
Stek kycklingen nästan färdig. Jag använder stektermometer.
Vid 60 grader så häll över kryddblandningen och stek med en stund.
Häll över tomatkross
Tillsätt kokosgrädde eller kokosmjölk
Häll över sockerärter och paprikan.
Stek tills de tjockaste kycklingbitarna är minst 72 grader i mitten.
smaka av och tillsätt ev mer jordnötssmör
Servera och njut
Keyword Kokosmjölk, kyckling, tomat