Go Back

Kryddig kyckling

Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt, LCHF

Ingredienser
  

  • 5-600 gr kyckling
  • 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
  • 1 burk små tomater eller krossade tomater
  • 1 bit ingefära ca 4-5 cm
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 3-4 msk jordnötssmör
  • 1 bit chili efter smak
  • 1-2 msk soja
  • 1-2 msk sweet chili eller tomatpure
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 st paprika i valfri färg strimlad
  • persilja dekoration

Instruktioner
 

  • Mixa ingefära, vitlök, chili, jordnötssmör och soja.
  • Skär kycklingen i bitar och salta och peppra.
  • Stek kycklingen nästan färdig. Jag använder stektermometer.
  • Vid 60 grader så häll över kryddblandningen och stek med en stund.
  • Häll över tomatkross
  • Tillsätt kokosgrädde eller kokosmjölk
  • Häll över sockerärter och paprikan.
  • Stek tills de tjockaste kycklingbitarna är minst 72 grader i mitten.
  • smaka av och tillsätt ev mer jordnötssmör
  • Servera och njut
Keyword Kokosmjölk, kyckling, tomat