Go Back

Blomkålssoppa med squash

Jättegod blomkålssoppa med squash och purjolök. Serveras med bacon.
Måltid Huvudrätt
Kök LCHF, svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 5-6 st vitlöksklyftor
  • 400 gr blomkål 1 litet huvud
  • 300 gr squash 1 liten squash
  • 100 gr purjolök 1 liten purjo
  • 2-3 msk smör eller olja
  • 7 dl vatten
  • 1-2 msk grönsaksbuljong/1 tärning
  • 1 dl crème fraiche + till servering
  • 1 krm salt gärna med ramslök
  • 1 pkt bacon

Instruktioner
 

  • Rosta vitlöksklyftorna i 200 grader i ca 15 minuter
  • Dela blomkålen i mindre bitar, skiva squashen i bitar ca 1 cm och skiva purjon
  • Stek blomkål, purjo och squash i smör i en gryta som är stor nog för alla ingredienser
  • häll på vatten så det täcker och strö i buljongen. Låt koka ca 12-15 min
  • Lägg i den rostade och skalade vitlöken och kör med mixerstav. Salta och ev peppra.
  • Stek bacon och servera soppan med bacon och crème fraiche
Keyword bacon, Blomkål, purjolök, squash