Go Back
LCHF Frittata

Frittata eller ugnsomelett

En god fritatta med svamp, bacon och spenat
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Italienskt, LCHF
Kalorier 428 kcal

Ingredienser
  

  • 2 pkt bacon
  • 150 gr champinjoner skivade
  • 200 gr spenat fryst eller färsk
  • 1 pkt getost eller fetaost
  • 3 dl riven ost
  • 1/4 dl riven parmesanost
  • 8 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st avokado
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 liten chili
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 40 gr tomat

Instruktioner
 

  • Sätt på ugnen på 175 grader
  • Låt spenaten rinna av om den är frusen stek den sen på stekjärn
  • klipp baconet i bitar och lägg på stekjärnet (jag använde olika stekjärn)
  • Skiva champinjonerna och låt steka med baconet tills de fått färg
  • Häll över allt i en ganska stor ugnsfast form
  • Bryt get/fetaosten i bitar och lägg över
  • Riv över parmesanost
  • Vispa ihop ägg och grädde
  • Krydda med salt, peppar och paprika
  • Häll över äggblandningen och strö över den rivna osten
  • Sätt in i ugnen i 35-40 min beroende på form och ugn
  • För 2 pers: Kör avokadon i mixer med 1 vitlöksklyfta och en liten chili.
  • Häll i 2 msk olivolja
  • Om den inte blir krämig tillsätt en liten tomat
  • Servera omeletten med halva avokadoröran om ni inte är 2 pers
  • näringsberäkning för 1/6 del samt halva avokadoröran
Keyword Ägg, bacon, champinjoner, spenat