Go Back

Hjortgryta

Smakrik hjortgryta tillagad i järngryta
Förberedelser 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök LCHF, svenskt
Portioner 4 pers

Equipment

  • järngryta

Ingredienser
  

  • 800 gr hjortgrytbitar
  • 1 st gul lök
  • 1 st lök
  • 1 stor morot
  • 3 st lagerblad
  • 1/2 huvud blomkål
  • 10-15 st champinjoner
  • 1 l vatten
  • 3-4 msk smör eller olja
  • salt och peppar

Instruktioner
 

  • Bryn hjortbitarna i smör och peppra. Går att göra direkt i en järngryta.
  • Lägg i lökarna som delats i klyftor samt moroten i bitar och bryn dessa. Lägg i lagerblad och ev pepparkorn.
  • Häll på vatten så det täcker
  • Koka på låg värme ca 2 timmar.
  • Lägg i blomkål och svamp
  • Koka ½ timme till.
  • Kolla om köttet är riktigt mört annars koka ytterligare ½ timme.
  • Servera med sallad och grönsaker och ev lingon.
  • Morot och blomkål kan plockas upp om de är sönderkokta.
Keyword gryta, hjort