Hjortgryta
Smakrik hjortgryta tillagad i järngryta
Förberedelser 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök LCHF, svenskt
- 800 gr hjortgrytbitar
- 1 st gul lök
- 1 st lök
- 1 stor morot
- 3 st lagerblad
- 1/2 huvud blomkål
- 10-15 st champinjoner
- 1 l vatten
- 3-4 msk smör eller olja
- salt och peppar
Bryn hjortbitarna i smör och peppra. Går att göra direkt i en järngryta.
Lägg i lökarna som delats i klyftor samt moroten i bitar och bryn dessa. Lägg i lagerblad och ev pepparkorn.
Häll på vatten så det täcker
Koka på låg värme ca 2 timmar.
Lägg i blomkål och svamp
Koka ½ timme till.
Kolla om köttet är riktigt mört annars koka ytterligare ½ timme.
Servera med sallad och grönsaker och ev lingon.
Morot och blomkål kan plockas upp om de är sönderkokta.