Kyckling med trattkantarell och purjolök
God välkryddad kyckling med purjolök och trattkantareller
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. torka av och krydda med curry, havssalt, chilliflakes och några varv på pepparkvarnen. Stek gyllenbruna och efterstek ca 20-30 min men lägg under tiden i:
  2. Trattkantarellerna som gärna kan svälla i lite grädde om de är torkade som mina var. Lägg ner trattkantarellerna efter ca 10 min. och sen vitlök och skivad purjolök när ca 5 min återstår
  3. Kolla med termometer om kycklingfiléerna är färdiga. 72 grader gäller. Häll på 3 dl vispgrädde och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  4. Koka brysselkål i ca 10 min.
  5. Stek gärna vitkål som tillbehör. Dela den i mindre bitar och stek den mjuk i avokadoolja och solrosolja. Saltade med havssalt