HemReceptKyckling med trattkantarell

Kyckling med trattkantarell

Posted in : Hälsa, Recept LCHF on by : admin Etiketter:,

Skriv ut recept
Kyckling med trattkantarell och purjolök
God välkryddad kyckling med purjolök och trattkantareller
Maträtt Middag
Portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. torka av och krydda med curry, havssalt, chilliflakes och några varv på pepparkvarnen. Stek gyllenbruna och efterstek ca 20-30 min men lägg under tiden i:
  2. Trattkantarellerna som gärna kan svälla i lite grädde om de är torkade som mina var. Lägg ner trattkantarellerna efter ca 10 min. och sen vitlök och skivad purjolök när ca 5 min återstår
  3. Kolla med termometer om kycklingfiléerna är färdiga. 72 grader gäller. Häll på 3 dl vispgrädde och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  4. Koka brysselkål i ca 10 min.
  5. Stek gärna vitkål som tillbehör. Dela den i mindre bitar och stek den mjuk i avokadoolja och solrosolja. Saltade med havssalt
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.