Hoppa till innehåll

Torskrygg på spenatbädd

LCHFochhalsa.se4 bitar Torskrygg
1 påse spenat
1 burk pesto eller hemgjord på basilika och persilja (se nedan)
1/2 burk soltorkade tomater
20 mixade oliver utan kärnor.
2 dl créme fraîche
Färsk riven parmesan ca 1 dl

Lägg spenaten i botten på en ungnseldfast form. Lägg torskryggbitarna, som ska vara tinade, över och blanda pesto, hackade soltorkade tomater och olivröran med créme fraîche. Bred detta över fisken och strö parmesanen över och sen in i ugnen 200 gr tills fisken är färdig ca 20 min beroende på fisksort.

Jag gjorde detta på hel torskfile till 8 pers och då behövdes 40 min i ugnen. Dela även färsk fisk i portionsbitar för att få det färdigt på 20 min. (se bilden)

Pesto kan göras på nästan vad som helst. Testa med persilja och basilika eller basilika och ruccola. Pinjenötter/ kärnor o parmesan är gott i. En bra olivolja gärna kallpressad ca 1-2 dl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.