LCHF och Medelhavsdiet!

Hälsa

Hälsan är viktigast och nu säger man att bästa metoden för en bra livsstil är medelhavskost. Det är ju lättare att följa i vissa delar men jag som älskar såser, det äter man inte så mycket kring medelhavet. Ska läsa på lite och se om jag hittar bra recept. Olivolja är ju en del av min vardag redan och oftast mycket grönsaker.

Bra dag igår

Igår höll jag mig inom ramarna för LCHF och det känns bra. Mindfulness börjar dagen här. Ny drink nästan varje morgon.

Morgondrink  3-4 portioner
1 citron pressad
1 stjälk selleri
1 avokado
1-2 nävar spenatblad
1 näve fryst grönkål eller 3-4 blad
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
ca 2 dl vatten (så mycket så det går att mixa)

Mixa allt i Blender
Drick och njut!

Nystart

Nu har vi börjat årets hälsoresa. Vi lever ganska nyttigt och jag gör gröna eller röda smoothies varannan dag ungefär. Bara hälsosamma ingredienser. Inte alltid helt LCHF för ibland åker ett äpple eller en banan ner. Avokado, grönkål, spenat, lime eller citron, ingefära och vitlök är oftast grunden.

Vi kör också Mindfulness nästan varje morgon sen årsskiftet, där vi först gör yogaövningar som jag fått av Ulrika på The Light of my Soul. Sen sitter vi tysta ungefär 6 minuter och andas och tänker ”jag tar emot” när vi andas in och ”Jag släpper ut” när vi andas ut. Detta har jag lärt mig hos Östling Inspiration. Jag har sysslat med meditation och Mindfulness i minst 20 år men detta är första gången jag gör det med min man.

Morotssoppa med senap







Skriv ut recept


Morots och sötpotatissoppa

Förberedelsetid 20
Tillagningstid 45

Portioner


Ingredienser

Förberedelsetid 20
Tillagningstid 45

Portioner


Ingredienser


Instruktioner
  1. Fräs lök, ingefära och vitlök i grytan.

  2. Fyll på med morötter och sellerin. Efter en stund häll på 1 l vatten och de 2 buljongtärningarna samt senapen.

  3. När det kokat 10 min lägg i sötpotatis och palsternackor.

  4. Koka allt 30 min och mixa sen med mixerstav. Smaka av med salt och peppar samt ev mer senap.

  5. Servera med hackad persilja och en klick crème fraiche.


Receptanteckningar


Dela det här receptet
 

Blomkål med majonnäs och mycket färsk dragon




Kokte blomkålsbuketterna lätt. Tog fem st.

La blomkålen i en skål och blandade med finhackad torkad chili (inte så strak längre) 1 pressad vitlöksklyfta och örtsalt.
Strödde över mycket färsk dragon som jag plockat för att torka.

Serverade med min egen goda majo.